Renaissance du Livre Luc Pire éditions De Rouck Geocart

Fietsen in de Famenne

Auteur : Pierre Pauquay

10 fietstochten van 17 tot 131 kilometer

Verspreid over delen van de provincies Namen en Luxemburg, hartje Wallonië, is Famenne à Vélo een fietsnetwerk van 350 kilometer trage wegen. Je vindt het netwerk in zes gemeenten van het Pays de Famenne: Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze.

Het netwerk is bewegwijzerd met knooppuntaanduidingen en biedt je een caleidoscopische blik op de landschappen van Famenne, Condroz en Ardennen. De Famenne wordt diep ingesneden door de schilderachtige valleien van Lesse, Lhomme en Ourthe. Er vallen ook heel wat bijzondere toeristische bezienswaardigheden te ontdekken.

Trek erop uit met je partner, vrienden of familie, want Famenne à Vélo biedt voor elk wat wils! Op doorgaande RAVel-routes – vaak voormalige spoorbeddingen – en rustige plattelandswegen geniet je van bossen, vlakten, heuvelrijen en dorpen in de mooiste landschappen van het Pays de Famenne.

Pierre Pauquay is journalist van opleiding en is de auteur van verschillende gidsen, die alle tijdens de Renaissance van het boek zijn gepubliceerd. De laatste twee, de Gids van de Provincie Luik en de Gids van de Balades à vélo en famille. Pierre Pauquay schreef ook de gids Les Forêts d'Ardenne. Acht bosmassieven met onvermoede charmes.

Partager
Vous aimerez aussi